сите категории
Голема PCB технологија Co., Ltd.
BT Resin PCB за IC-Substrate

6 слој за БТ смола ПХБ

BT Resin PCB за IC-Substrate

БТ смола ПХБ со HDI технологија на секој слој

BT Resin PCB за IC-Substrate

БТ смола ПХБ

BT Resin PCB за IC-Substrate

Повеќеслојна крикутна плоча за смола BT

BT Resin PCB за IC-Substrate
BT Resin PCB за IC-Substrate
BT Resin PCB за IC-Substrate
BT Resin PCB за IC-Substrate

BT Resin PCB за IC-Substrate


БТ колото се однесува на специјална ПХБ обработена со основниот материјал БТ како суровина. CCL базиран на BT смола е специјален материјал за подлога со високи перформанси.

Пребарување
Капацитет на производство

ПХБ подлогата која моментално се користи кај производите со диоди што емитуваат светлина SMD припаѓа на посебен тип на ПХБ и е наједноставната IC подлога. Главната марка на BT супстрат на пазарот е BT смолата развиена од Mitsubishi Gas, главно B (Bismaleimide) и T (Triazine) е агрегирана.
Подлогата направена од BT смола има висока Tg (255~330℃), висока отпорност на топлина (160~230℃), отпорност на влага, ниска диелектрична константа (Dk) и диелектрична загуба (Df) и други предности. Широко се користи во повеќеслојни печатени плочи и подлоги за пакување со висока густина (HDI).
Главните спецификации за дебелина на подлогата од бакарна фолија BT се 0.10 mm, 0.20 mm, 0.40 mm и 0.46 mm, а спецификациите за дебелина на бакарната фолија покриена со подлогата од бакарна фолија BT се 1/2oz и 1/3oz, така што соодветните Дебелината на готовиот производ на плочата BT е 0.18 +/-0.03 mm, 0.28 +/-0.03 mm, 0.48 +/-0.03 mm, 0.54 +/-0.03 mm.
Тековните BT табли се главно двострани плочи, кои можат да се поделат на дупчени плочи и плочи со гонг-жлеб според различни методи на спроводливост. Според површинскиот третман, тие можат да се поделат на два вида: галванизирање злато и галванизација сребро, главно врз основа на процесот на галванизација злато. Со примена на процес на галванизација на сребро во BT плоча, тој е во согласност со побарувачката на пазарот за LED осветленост. БТ плочите на почетокот се користеа само во пакување со чипови, а моментално има повеќе од десетина сорти. Производите се главно подлоги за пакување Anylayer, Substrate like pcbs (SLP) и IC за пакување. Максималниот број на слоеви достигнува 12 слоеви. Производите се користат во електроника за широка потрошувачка (како што се мобилни телефони, уреди за носење, таблети, фотоапарати, преносни компјутери, итн.), Интернет на нештата, индустриска контрола, автомобилска електроника, повеќе од 100G комуникациска плочка за оптички модул и други области.

Нашите BT Resin печатени плочки ги имаат следните можности:
Содржина Способност за производство
Материјална основа БТ смола
Бр. на слој Еднострани - 12 Слоеви
Дебелина на таблата 0.1MM-0.25MM
Дебелина на бакар 1/3 OZ-0.5 OZ(12um-17um)
Посебен технолошки процес HDI, повеќеслојни, било кој слој
Површински третман OSP,ENIG,ENEPIG,Селективна златна завршница,Позлатена позлатена,Позлата, позлата
Ширина/проред на проводникот 30 мм/30 мм
PTH дупка Dia.Толеранција 0.076 мм M
Толеранција на NPTH 0.05 мм M
мин. Големина на дупка за дупчење 0.15mm
Мин.Ласерски преку дупка Големина 0.075mm
Преглед на толеранција ± 0.075mm
Толеранција на дебелина на таблата ± 10%
Испраќам барање