сите категории
Голема PCB технологија Co., Ltd.
Флексибилен PCB

Flex PCB со PI зацврстувач и екранизиран филм

Флексибилен PCB

Двослојни флексибилни кола

Флексибилен PCB

Флексибилен PCB

Флексибилен PCB

ENIG FPCB

Флексибилен PCB

Flex PCB со 3M лепило и PI зацврстувач

Флексибилен PCB

Флексибилна ПХБ за лента за LED осветлување

Флексибилен PCB
Флексибилен PCB
Флексибилен PCB
Флексибилен PCB
Флексибилен PCB
Флексибилен PCB

Флексибилен PCB


Флексибилно печатено коло (FPCB) е високо доверливо и одлично флексибилно печатено коло направено од полиимид или полиестерски филм. Може да биде слободно свиткана, валана, преклопена, мала тежина, тенка дебелина и мала големина. Може произволно да се распореди според барањата на распоредот на просторот и може произволно да се поместува и повлече во тродимензионален простор, за да се постигне интеграција на склопот на компонентите и поврзувањето со жици. Дизајнот на флексибилната и цврста ПХБ, исто така, го надополнува малиот недостаток на флексибилната подлога во носивоста на компонентите до одреден степен.

Пребарување
Капацитет на производство

Еднострана флексибилна табла
ниска цена. Обично, барањата за електрични перформанси не се високи. Ако се земе предвид едностраното ожичување, треба да се избере еднострана флексибилна табла. Оваа најчеста форма најде комерцијални апликации како што се инк-џет касети за печатачи и меморија за компјутери. Едностраната флексибилна плоча има слој од хемиски гравирани обрасци на кола, а проводниот слој на шемата на површината на флексибилната изолациона подлога може да се избере од валана бакарна фолија или валана бакарна фолија. Изолационата подлога што се користи за флексибилно склопување може да биде полиимид (Каптон), полиетилен терефталат (ПЕТ).
Двострана флексибилна табла
Двостраното флексибилно коло е проводно коло направено со гравирање на два слоја бакарна фолија на PI подлогата, на горниот и долниот слој. Метализираните дупки ги поврзуваат шаблоните од двете страни на изолациониот материјал за да формираат спроводливост, така што ќе се задоволат дизајнот и функцијата за употреба на флексибилност. Филмот за покривање ги штити едностраните и двостраните слоеви на кола и означува каде се монтирани компонентите.
Повеќеслојна флексибилна табла
Повеќеслојната флексибилна плоча треба да ламинира три или повеќе слоеви на еднострани флексибилни кола или двострани флексибилни кола заедно и да формира метализирани дупки за поврзување и спроводливост преку дупчење и галванизација. На овој начин, не е потребен комплициран процес на заварување. При дизајнирање на распоредот, со цел да се обезбеди практичност на склопувањето, треба да се земе во предвид интеракцијата на големината на склопот, бројот на слоеви и флексибилноста.

Нашите можности за флексибилно печатено коло и цврсто-флекс печатено коло се следниве:
Содржина Способност за производство
FPCB -FLEX-RIGID PCB Материјална основа Полиимид, PET, FR4, FR4-HIGH TG, Роџерс, DuPont, Тефлон-Каптон
Зацврстувач Материјална основа FR4, PI, PET, не'рѓосувачки челик, алуминиумска основа, 3M селотејп
Површински третман ENIG, Позлата Au + OSP, Позлата со злато, Потопување, калај за потопување, HASL без олово, OSP
Бр. на слој Еднострани - 32 Слоеви
HDI Flex-Rigid 2+N+2 , со слеп и закопан преку дупки
Големина на таблата 500 * 1200MM
Ширина/проред на проводникот 0.05 мм / 0.05 мм
Дебелина на таблата 0.075MM-2.0MM
Дебелина на бакар 0.5OZ-1OZ
PTH дупка Dia.Толеранција 0.076 мм M
Толеранција на NPTH 0.05 мм M
мин. Големина на дупка за ласерска дупчалка 0.075mm
Мин.Големина на дупка 0.2mm
Преглед на толеранција ± 10%
Контрола на импеданса Толеранција ± 10%
Min.BGA Pitch PAD 20 мил
мин. Тип на легенда 0.15MM
Soldemask Layer Min.Мост ширина 5 мил
Е-тест Напон 50-250V

Апликации:
Погоден е за потребите на електронските производи да се развиваат во насока на висока густина, минијатуризација и висока доверливост. Затоа, FPC е широко користен во авијацијата, воздушната, медицинскиот третман, мобилната комуникација, лаптоп компјутерите, камерите за мобилни телефони, опремата за ласерско печатење, компјутерите, PDA уредите, дигиталните камери и автомобилските инструменти. , електронската инструментација и други области се широко користени.

Испраќам барање