сите категории
Голема PCB технологија Co., Ltd.
Тежок бакар ПХБ

Опрема со висока моќност со 12OZ бакар

Тежок бакар ПХБ

Дебела бакарна ПХБ за напојување

Тежок бакар ПХБ

Тежок бакарен ПХБ за решение за полнење на електрични возила

Тежок бакар ПХБ

Тежок бакар ПХБ

Тежок бакар ПХБ

Дебели бакарни печатени кола за модул за напојување

Тежок бакар ПХБ

Тешки бакарни ПХБ

Тежок бакар ПХБ
Тежок бакар ПХБ
Тежок бакар ПХБ
Тежок бакар ПХБ
Тежок бакар ПХБ
Тежок бакар ПХБ

Тежок бакар ПХБ


Нашиот тим е професионален тим за истражување и развој на технологија и искуство во производството за производство на тешки бакарни плочи кои ќе се произведуваат до 20 слоеви.
Произведовме многу 25 oz по слој со двостран слој за екстремно тежок бакар PCB оваа година. Примена на рамни трансформатори со голема моќност, полнач на батерии и системи за мониторинг, итн...

Пребарување
Капацитет на производство

Дефиниција на тешко бакарно коло
Тешко бакарно коло се однесува на печатено коло со дебелина на бакар ≥ 2oz на внатрешниот или надворешниот слој. Под услов на стандардизирање на ширината на линијата на дизајнерското коло и растојанието меѓу линиите, зголемувањето на дебелината на бакар е еквивалентно на зголемување на површината на пресекот на колото, која може да носи поголема струја, бакарната фолија има мала електрична спроводливост, а порастот на температурата е мал под состојба на висока струја, така што генерирањето топлина може да се намали, а со тоа да се намали термичкиот напор, покрај тоа, бакарната фолија има и висока топлинска спроводливост (топлинска спроводливост 401W/mK), може да игра важна улога во подобрувањето на перформансите на дисипација на топлина, така што дебелото бакарно коло има карактеристики на носење голема струја, намалување на термичкиот напор и добра дисипација на топлина.
Бакарна влошка ПХБ
Бакарната влошка ПХБ е направена од FR4 и метални материјали што ја дисипираат топлината (MCPCB). Овој процес се реализира со вградување на бакар метал во колото. Топлината што се емитува од грејниот елемент инсталиран на плочката може да се вметне во радијаторот на долната страна преку бакар.

Инженер Содржина Производствена способност
материјал тип FR-4, ВИСОК TG FR-4-TG170/TG180, CEM-3, без халогени, Роџерс, Арлон, Таконик, Изола, Тефлонски, Бергквист, Полиимид, Алуминиумска основа, Бакарна основа, Тешка бакарна фолија
Дебелина 0.2 mm - 10 mm
Тип на производство Површински третман HASL, HASL без олово, HAL, блиц злато, потопено злато, OSP, златно палење со прсти, селективно дебело позлата, сребро за потопување, калај за потопување, карбонско мастило, маска што се лупи
Бр. на слој 1L-56L
Исечете Ламинација Големина на работната плоча Макс: 650 мм × 1200 мм
Внатрешен слој Дебелина на внатрешното јадро 0.1 ~ 2.0мм
Ширина/проред на проводникот Мин: 3/3 мил
Усогласување 2.0 мил
димензија Толеранција на дебелина на таблата ±10﹪
Порамнување меѓу слоеви 3 милиони фунти
Дупчење Дијаметар на дупчење Мин: 0.15 мм (ласерска дупчалка: 0.1 мм)
Толеранција на PTH ± 0.075mm
Толеранција на NPTH ± 0.05mm
Толеранција на положбата на дупката ± 0.076mm
PTH + позлата Дупка ѕид бакар дебелина .20um
Еднообразност ≥ 90%
Сооднос на 12:01
Надворешен слој Ширина на проводникот Мин: 3 мил
Простор на диригент Мин: 3 мил
Обложување на обрасци Завршена дебелина на бакар 1 oz до 10 oz
Гравирање Под сече ≥2.0
EING/FLASH GOLD Дебелина на никел ≥100u″
Дебелина на злато 1~3u″
Маска за лемење Дебелина 10 до 25 мм
Мост со маска за лемење 4 мил
Приклучок дупка Дија 0.3 ~ 0.6мм
Боја за маска за лемење Зелена, мат зелена, бела, мат бела, црна, црна мат, жолта, црвена, сина, проѕирно мастило
Боја на свилен екран Бела, црна, жолта, црвена, сина
Легендата Ширина на линија/Разред на линии 5/5 мил
Златен прст Дебелина на никел ≥120u″
Дебелина на злато 1~80u″
Ниво на топол воздух Дебелина на калај 100-300u″
OSP Дебелина на мембраната 0.2 до 0.4 мм
Рутирање Толеранција на димензија ± 0.1mm
Големина на слотот Мин: 0.6 мм
Дијаметар на секач 0.8mm-2.4mm
Удирање Преглед на толеранција ± 0.1mm
Големина на слот Мин: 0.7 мм
V-CUT V-CUT Димензија Мин: 60 мм
Агол 15°30°45°
Останат толеранција на дебелина ± 0.1mm
Бевлинг Димензија на коси 30-300mm
Тест Тестирање на напон 250V
Макс.Димензија 540 × 400mm
Контрола на импеданса Толеранција ± 10%
Излупете ја силата
1.4N / mm

Апликации:
Како автомобилска електроника, полнач за батерии и систем за следење, енергетски планарен трансформатор и брзиот развој на технологијата за комуникација со електрична енергија, повеќе од 5 oz до 20 oz и постепено стануваат еден вид супер дебела бакарна фолија одбор има широка пазарна перспектива за примена, специјална плочка со печатено коло PCB не само за електричното поврзување во електронските компоненти за да обезбеди потребна и механичка поддршка, исто така може да обезбеди висока струја и висока доверливост на ултра дебелата бакарна фолија печатена плоча.
Примени на тежок бакар PCB: Воздухопловна, сателитска комуникација, мрежна базна станица за оптоварување, хибридно интегрирано коло, автомобилска електроника за напојување, полнач за батерии и систем за мониторинг, енергетски планарен трансформатор, инфраструктура за решение за полнење на електрични возила, станица за полнење или точка за полнење, LED осветлување и други високотехнолошки области.

Испраќам барање