сите категории
Голема PCB технологија Co., Ltd.
Табла со печатено коло обложена со метал

3OZ дебел бакар LED PCB

Табла со печатено коло обложена со метал

Метална основа ПХБ Со топлинска спроводливост 2W mk

Табла со печатено коло обложена со метал

OSP за Cu Base PCB

Табла со печатено коло обложена со метал

Еднострана кола заснована на бакар

Табла со печатено коло обложена со метал

Алуминиумска основна ПХБ за LED осветлување

Табла со печатено коло обложена со метал

Бакарната подлога за термоелектрична сепарација има контрапотонати отвори за глава

Табла со печатено коло обложена со метал
Табла со печатено коло обложена со метал
Табла со печатено коло обложена со метал
Табла со печатено коло обложена со метал
Табла со печатено коло обложена со метал
Табла со печатено коло обложена со метал

Табла со печатено коло обложена со метал


Коло на база на алуминиум е уникатна метална плоча обложена со бакар, Се состои од слој на коло, термички спроводлив изолациски слој и метален основен слој. Слојот на колото (бакарна фолија) обично се гравира за да се формира печатено коло, така што различните компоненти на компонентата се поврзани едни со други. Општо земено, слојот на колото треба да има голем капацитет за носење струја, што треба да се земе предвид. Користете подебела бакарна фолија која има добра топлинска спроводливост, електрична изолација и машински перформанси.

Пребарување
Капацитет на производство

Карактеристиките на Има добри перформанси за дисипација на топлина во дизајнот на кола.
Може да ја намали температурата, да ја подобри густината на моќноста и доверливоста на производите, да го продолжи работниот век на производите;
Може да ја намали јачината на звукот, да ги намали трошоците за хардвер и склопување.
Во споредба со керамичката подлога, има подобра механичка издржливост.
Термоизолациониот слој е основната технологија на PCB алуминиумската подлога. Генерално е составен од специјални полимери исполнети со специјална керамика, максималната топлинска спроводливост на изолациониот слој е 8W/Mk, а топлинската спроводливост на термоелектричната сепарациска подлога е 220-350W/mK
Металниот основен слој е потпорен член на алуминиумската подлога, која бара висока топлинска спроводливост, генерално алуминиумска подлога и бакарна подлога (бакарната подлога може да обезбеди подобра топлинска спроводливост), која е погодна за дупчење, печат, гонг плоча, V- CUT, итн Конвенционална обработка.
Ламинатот со бакар обложен со ПХБ на база на алуминиум е материјал од метална плоча, кој се состои од бакарна фолија, термоизолационен слој и метална подлога. Неговата структура е поделена на три слоја:
Слој на коло: е еквивалентен на ламинатот обложен со бакар од обична ПХБ, а дебелината на бакарната фолија на колото е од 1 oz до 10 oz.
Изолациски слој: Тоа е слој од топлински спроводлив изолационен материјал со низок термички отпор. Дебелина: 0.003" до 0.006" инчи е основната технологија на ламинат со бакар обложен со алуминиум.
Слој на подлога: Тоа е метална подлога, генерално ламинат обложен со бакар на база на алуминиум или ламинат обложен со бакар на база на бакар, ламинат обложен со бакар на база на железо.

Содржина Способност за производство
Материјална основа

ПХБ со алуминиумско јадро, ПХБ со јадро Cu,                                        

ПХБ на база Fe, керамичка ПХБ итн. Специјален материјал (5052,6061,6063)

Површински третман HASL, HASL L/F,ENIG,PlatingNi/Au,NiPdAu,Plating Sliver,Immersion Sliver,Immersion Tin,OSP,Flux
Бр. на слој Еднострана, двострана, 4-слојна алуминиумска база на ПХБ
Големина на табла Макс: 1200 * 550 мм / мин: 5 * 5 мм
Ширина/проред на проводникот 0.15 мм / 0.15 мм
Искривување и пресврт ≤0.75%
Дебелина на таблата 0.6MM-6.0MM
Дебелина на бакар 35UM、70UM、105UM、140UM、210UM
Останат толеранција на дебелина 0.1 мм M
Дупка ѕид бакар дебелина ≥18UM
PTH дупка Dia.Толеранција 0.076 мм M
Толеранција на NPTH 0.05 мм M
Мин.Големина на дупка 0.2mm
мин. Димензија на дупка за дупчење 0.8 МММ
мин. Димензија на слот за удар 0.8MM * 0.8MM
Отстапување на позицијата на дупката ± 0.076mm
Преглед на толеранција ± 10%
V-сече 30 ° / 45 ° / 60 °
Min.BGA Pitch PAD 20 мил
мин. Тип на легенда 0.15MM
Soldemask Layer Min.Мост ширина 5 мил
Soldemask film Min.Thickness 10 мил
V-CUT аголна девијација 5 Аголна
Дебелина на плочата V-CUT 0.6MM-3.2MM
Е-тест Напон 50-250V
Пропустливост ε=2.1~10.0
Термичка спроводливост 0.8-8W/MK

ПХБ базиран на бакар е релативно висока во цената на металната подлога, топлинската спроводливост е многу пати подобра од ПХБ базирана на алуминиум и ПХБ базирана на железо, погодна за високофреквентни кола и области со промена на висока и ниска температура и комуникациска опрема и други електронски производи кои бараат добра дисипација на топлина.
Слој со бакарна основа ПХБ коло со голем капацитет за струја, треба да користи подебела бакарна фолија, општа дебелина од 35 микрони до 280 микрони, јадрото на составот на термоизолациониот материјал за 3 оксидација 2 алуминиум и силициум во прав и полимерен состав исполнет со епоксидна смола, термички отпор мал, може добар вискоеластичен, има способност за термичко стареење, способен да издржи механички и термички стрес.
1, Топлинската спроводливост на ПХБ базирана на бакар е двојно поголема од онаа на ПХБ базирана на алуминиум. Колку е поголема топлинската спроводливост, толку е поголема ефикасноста на спроводливоста на топлина и подобри перформанси за дисипација на топлина.
2, бакарната основа може да се обработи во метализирани дупки, а алуминиумската основа не може, мрежата на метализирани дупки мора да биде иста мрежа, така што сигналот има добри перформанси за заземјување, а самиот бакар има перформанси за заварување.
3, бакарната основа на бакарната подлога може да се гравира во фини графики, да се обработуваат во газдата, компонентите може директно да се прикачат на газдата, за да се постигне одлично заземјување и ефект на дисипација на топлина;
4, поради разликата во еластичниот модул на бакар и алуминиум, соодветното искривување и проширување и контракција на бакарната подлога ќе биде помала од онаа на алуминиумската подлога, а севкупните перформанси се постабилни.
5, поради густата бакарна основа, дизајнот на минималниот дијаметар на алатот за дупчење мора да биде 0.4 мм, проредот на ширината на линијата според дебелината на бакарната фолија на бакарната подлога за да се утврди, колку е подебела дебелината на бакарната фолија, потребата да се прилагоди ширината на линијата е поширока, потребата за прилагодување на минималното растојание е поголема.

Апликации:
Производите се широко користени во аудио засилувачи, засилувачи на моќност, прекинувачки регулатори, DC/AC конвертори, двигатели на мотори, електронски регулатори, контролери за напојување, модули со висока моќност, комуникации, моќност, електроника, автомобилска индустрија, медицинска опрема, опрема за автоматизација, 3D опрема, апарати за домаќинство, осветлување и други полиња.

Испраќам барање