сите категории
Голема PCB технологија Co., Ltd.
ПХБ со висока фреквенција

Taconic ПХБ со висока фреквенција

ПХБ со висока фреквенција

ПХБ со 10 слоја со висока фреквенција

ПХБ со висока фреквенција

Rogers-4350+FR4-TG170 PCB со хибридна структура со контрола на импеданса

ПХБ со висока фреквенција

Арлон со висока фреквенција ПХБ

ПХБ со висока фреквенција

ПХБ со висока фреквенција

ПХБ со висока фреквенција

Rogers-5880+FR4-TG170 Hybrid Structure HF PCB

ПХБ со висока фреквенција
ПХБ со висока фреквенција
ПХБ со висока фреквенција
ПХБ со висока фреквенција
ПХБ со висока фреквенција
ПХБ со висока фреквенција

ПХБ со висока фреквенција


Имаме професионален тим за истражување и развој на технолошки табла со висока фреквенција и искуство во производството, обично ниската диелектрична константа Dk, нискиот фактор на дисипација Df и нискиот коефициент на термичка експанзија CTE на суровините на високофреквентната плоча на колото, обезбедуваат побрз проток на сигналот за фреквенции до 100 GHz за домашни и увезени високофреквентни плочи со различни спецификации (FR4, F4B, TP-2, Rogers, TACONIC, ARLON, Isola, NELCO, Panasonic, TUC).

Пребарување
Капацитет на производство

Ако сакате да ги намалите трошоците, FR4 е поефтин, истото има и најскапиот материјал за производство на високофреквентни ПХБ. но високите фреквентни перформанси на FR4 се прилично ограничени, ние обично ги користиме овие нови суровини за производство на HF ПХБ.
Специјални печатени кола за ламинатни суровини:
РОЏЕРС: RO3003, RO4003C, RO4350B, RO5880, RO4450B, итн...
ТАКОНИК: TLC-30, TLE-95, RF-30, RF-35, TLY-5A, итн...
ARLON: 33N, 35N, 85N, 37N, 51N, HF-50, итн...
ISOLA: 370HR, 408HR, FR406, P95, P96, итн...
NELCO: N4000-6, N4000-12, N4000-13, N4000-13EPSI, итн...
Panasonic: Megtron4, Megtron6, итн...
TUC: TUC862, 872SLK, 883, 933. итн...

Основните карактеристики на високофреквентните материјали на подлогата се како што следува:
(1) Диелектричната константа (Dk) мора да биде мала и стабилна. Обично, колку е помал, толку подобро, толку е подобра брзината на пренос на сигналот обратно пропорционална на квадратниот корен на диелектричната константа на материјалот. Високата диелектрична константа лесно може да предизвика одложување на преносот на сигналот.
(2) Диелектричната загуба (Df) мора да биде мала, што главно влијае на квалитетот на преносот на сигналот. Колку е помала загубата на диелектрикот, толку е помала загубата на сигналот.
(3) Коефициентот на термичка експанзија на бакарната фолија е максимално конзистентен, бидејќи неконзистентноста ќе предизвика одвојување на бакарната фолија при промена на студот и топлината.
(4) Ниската апсорпција на вода и високата апсорпција на вода ќе влијаат на диелектричната константа и загубата на диелектрик кога е влажно.
(5) Друга отпорност на топлина, хемиска отпорност, сила на удар, јачина на кора итн., исто така, мора да бидат добри.
Општо земено, високата фреквенција може да се дефинира како фреквенција над 1 GHz. Во моментов, најчесто користените подлоги за високофреквентни плочи на кола се флуор диелектрични подлоги, како што е политетрафлуороетилен (PTFE), обично наречен тефлон, кој обично се користи на над 5 GHz. Покрај тоа, се користи и FR-4, кој може да се користи за производи помеѓу 1GHz и 10GHz.

Инженер Содржина Производствена способност
материјал тип FR-4, ВИСОК TG FR-4-TG170/TG180, CEM-3, без халогени, Роџерс, Арлон, Таконик, Изола, Тефлонски, Бергквист, Полиимид, Алуминиумска основа, Бакарна основа, Тешка бакарна фолија
Дебелина 0.2 mm - 10 mm
Тип на производство Површински третман HASL, HASL без олово, HAL, блиц злато, потопено злато, OSP, златно палење со прсти, селективно дебело позлата, сребро за потопување, калај за потопување, карбонско мастило, маска што се лупи
Бр. на слој 1L-56L
Исечете Ламинација Големина на работната плоча Макс: 650 мм × 1200 мм
Внатрешен слој Дебелина на внатрешното јадро 0.1 ~ 2.0мм
Ширина/проред на проводникот Мин: 3/3 мил
Усогласување 2.0 мил
димензија Толеранција на дебелина на таблата ±10﹪
Порамнување меѓу слоеви 3 милиони фунти
Дупчење Дијаметар на дупчење Мин: 0.15 мм (ласерска дупчалка: 0.1 мм)
Толеранција на PTH ± 0.075mm
Толеранција на NPTH ± 0.05mm
Толеранција на положбата на дупката ± 0.076mm
PTH + позлата Дупка ѕид бакар дебелина .20um
Еднообразност ≥ 90%
Сооднос на 12: 01
Надворешен слој Ширина на проводникот Мин: 3 мил
Простор на диригент Мин: 3 мил
Обложување на обрасци Завршена дебелина на бакар 1 oz до 10 oz
Гравирање Под сече ≥2.0
EING/FLASH GOLD Дебелина на никел ≥100u″
Дебелина на злато 1~3u″
Маска за лемење Дебелина 10 до 25 мм
Мост со маска за лемење 4 мил
Приклучок дупка Дија 0.3 ~ 0.6мм
Боја за маска за лемење Зелена, мат зелена, бела, мат бела, црна, црна мат, жолта, црвена, сина, проѕирно мастило
Боја на свилен екран Бела, црна, жолта, црвена, сина
Легендата Ширина на линија/Разред на линии 5/5 мил
Златен прст Дебелина на никел ≥120u″
Дебелина на злато 1~80u″
Ниво на топол воздух Дебелина на калај 100-300u″
OSP Дебелина на мембраната 0.2 до 0.4 мм
Рутирање Толеранција на димензија ± 0.1mm
Големина на слотот Мин: 0.6 мм
Дијаметар на секач 0.8mm-2.4mm
Удирање Преглед на толеранција ± 0.1mm
Големина на слот Мин: 0.7 мм
V-CUT V-CUT Димензија Мин: 60 мм
Агол 15°30°45°
Останат толеранција на дебелина ± 0.1mm
Бевлинг Димензија на коси 30-300mm
Тест Тестирање на напон 250V
Макс.Димензија 540 × 400mm
Контрола на импеданса Толеранција ± 10%
Излупете ја силата
1.4N / mm

Апликации:
Бидејќи сегашната висока фреквенција на електронска опрема е тренд на развој, особено во зголемениот развој на безжични мрежи и сателитски комуникации, информациските производи се движат кон брзи и високи фреквенции, а комуникациските производи се движат кон безжични големини и брзи пренос на глас, видео и податоци. Стандардизацијата, така што развојот на нова генерација производи бара високофреквентни подлоги, а комуникациските производи како што се сателитски системи и базни станици кои примаат мобилни телефони мора да користат високофреквентни табли.
Апликативните индустрии вклучуваат: 5G антена, телекомуникации, базна станица, RF антена, безжична локална мрежа, терминал, сателитска навигација, медицинска нуклеарна магнетна резонанца, безжично полнење, RFID, ETC, UAV, автомобилски радар, паметна етикета и други полиња.

Испраќам барање