сите категории
Голема PCB технологија Co., Ltd.
ПХБ кола

Специјална плочка за тестирање на полупроводнички кола со контролна лента за импеданса

ПХБ кола

Двострана ПЦБ со сина маска за лупење

ПХБ кола

Повеќеслојна печатена плочка со HDI технологија

ПХБ кола

Модул за комуникација PCB

ПХБ кола

ПЦБ плоча со 4 слоја со карбонско мастило

ПХБ кола

ПЦБ за контрола на импеданса

ПХБ кола
ПХБ кола
ПХБ кола
ПХБ кола
ПХБ кола
ПХБ кола

ПХБ кола


GERATPCB TECHNOLOGY е едношалтерски продавач на производство на ПХБ и услуги за склопување на PCBA, вклучително и дизајн, шематски дијаграм, извори на компоненти, ние се стремиме да постигнеме најконкурентна цена на најефикасен начин, производи со добар квалитет и навремена испорака до клиентите.

Пребарување
Капацитет на производство

Ние произведуваме PCBS со конвенционална суровина FR4 PCB и FR4-High TG-170 PCB, 4 слоја - 32 слоја за повеќеслојни ПХБ, ПХБ за контрола на импеданса, ПХБ од било кој слој HDI, ПХБ со микро-преку слепи/закопани дупки, маска за лемење со проѕирна боја PCB плочи, PCB со карбонско мастило, Сина маска за лупење за ПХБ.
Ако имате какви било прашања и повеќе други информации, слободно контактирајте не на нашата е-пошта [заштитена по е-пошта]
Со текот на годините, инвестиравме во многу напредни машини и изградивме вертикална инфраструктура за поставување која комбинира модерна технологија и квалификувани професионалци. Настојувајте да станете висококвалитетен едношалтерски производител на услуги за PCB&PCBA за домашни и странски клиенти.
Едностраното печатено коло е обично едностран ламинат обложен со бакар, а едностраната плоча има само една страна од колото (слојот на колото е од едната страна, а деловите за приклучување се од друга страна).
Двостраните печатени плочки обично се направени од двострани ламинати обложени со бакар, со двослојни обрасци на кола од страна на компонентата и страната за лемење. За време на обработката на печатеното коло, ѕидовите на дупките на висите се галат со бакарни слоеви за да се направат горните и долните слоеви. Спроводливост, преку проводната дупка преку комуникација.
Повеќеслојната ПХБ се заснова на двостраната плоча со додавање на внатрешниот слој на моќност и слојот за заземјување. Мрежите за напојување и заземјување првенствено се насочуваат на енергетската рамнина. Повеќеслојната плоча се состои од најмалку три слоеви кола или повеќе слоеви на кола, секој слој на подлогата на ПХБ е спроводлив низ визите, а плочите се врзуваат заедно со помош на процес на ламинација, и секој Има изолационен материјал помеѓу секој слој на колото. .
Затоа, дизајнот на повеќеслојните ПХБ плочи во основа е ист како оној на двостраните плочи. Клучот е како да се оптимизира насочувањето на внатрешните електрични слоеви за да се направи рутирањето на колото поразумно. Мултифункционален за развој на производи со голем капацитет и мал волумен.
Со континуираниот развој на електронската технологија и широката примена на големи интегрирани кола, повеќеслојните ПХБ брзо се развиваат во насока на дигитализација со висока густина и висока прецизност. Се повеќе и повеќе тенки линии, ширина и растојание меѓу линиите и пенетрација на микро отворот и слепи закопани преку дупка, HDI технологија за да се задоволи побарувачката на пазарот.

Способност за изработка на ПХБ

Инженер Содржина ПРОИЗВОДСТВЕНА СПОСОБНОСТ
материјал тип FR-4, ВИСОК TG FR-4-TG170/TG180, CEM-3, без халогени, Роџерс, Арлон, Таконик, Изола, Тефлонски, Бергквист, Полиимид, Алуминиумска основа, Бакарна основа, Тешка бакарна фолија
Дебелина 0.2 mm - 10 mm
Тип на производство Површински третман HASL, HASL без олово, HAL, блиц злато, потопено злато, OSP, златно палење со прсти, селективно дебело позлата, сребро за потопување, калај за потопување, карбонско мастило, маска што се лупи
Бр. на слој 1L-56L
Исечете Ламинација Големина на работната плоча Макс: 650 мм × 1200 мм
Внатрешен слој Дебелина на внатрешното јадро 0.1 ~ 2.0мм
Ширина/проред на проводникот Мин: 3/3 мил
Усогласување 2.0 мил
димензија Толеранција на дебелина на таблата ±10﹪
Порамнување меѓу слоеви 3 милиони фунти
Дупчење Дијаметар на дупчење Мин: 0.15 мм (ласерска дупчалка: 0.1 мм)
Толеранција на PTH ± 0.075mm
Толеранција на NPTH ± 0.05mm
Толеранција на положбата на дупката ± 0.076mm
PTH + позлата Дупка ѕид бакар дебелина .20um
Еднообразност ≥ 90%
Сооднос на 12:01
Надворешен слој Ширина на проводникот Мин: 3 мил
Простор на диригент Мин: 3 мил
Обложување на обрасци Завршена дебелина на бакар 1 oz до 10 oz
Гравирање Под сече ≥2.0
EING/FLASH GOLD Дебелина на никел ≥100u″
Дебелина на злато 1~3u″
Маска за лемење Дебелина 10 до 25 мм
Мост со маска за лемење 4 мил
Приклучок дупка Дија 0.3 ~ 0.6мм
Боја за маска за лемење Зелена, мат зелена, бела, мат бела, црна, црна мат, жолта, црвена, сина, проѕирно мастило
Боја на свилен екран Бела, црна, жолта, црвена, сина
Легендата Ширина на линија/Разред на линии 5/5 мил
Златен прст Дебелина на никел ≥120u″
Дебелина на злато 1~80u″
Ниво на топол воздух Дебелина на калај 100-300u″
OSP Дебелина на мембраната 0.2 до 0.4 мм
Рутирање Толеранција на димензија ± 0.1mm
Големина на слотот Мин: 0.6 мм
Дијаметар на секач 0.8mm-2.4mm
Удирање Преглед на толеранција ± 0.1mm
Големина на слот Мин: 0.7 мм
V-CUT V-CUT Димензија Мин: 60 мм
Агол 15°30°45°
Останат толеранција на дебелина ± 0.1mm
Бевлинг Димензија на коси 30-300mm
Тест Тестирање на напон 250V
Макс.Димензија 540 × 400mm
Контрола на импеданса Толеранција ± 10%
Излупете ја силата
1.4N / mm
Оддел за дупки за дупчење Оддел за дијаграм на коло на експозиција Одделение за тестирање на летечка сонда
Оддел за дупки за дупчење Оддел за дијаграм на коло на експозиција
Одделение за тестирање на летечка сонда
Позлата бакар линија Рутирачки курс на работа Магацин на суровини
Позлата бакар линија Рутирачки курс на работа Магацин на суровини

П1. Кои сме ние?
GREATPCB TECHNOLOGY е производител специјализиран за еднострано PCB, двострано PCB и повеќеслојно PCB, производство на Flex PCB.
Нашите главни производи имаат повеќеслојна PCB, PCB со висока фреквенција, PCB од алуминиумско јадро, PCB со бакарна основа, дебелина на бакар, тежок бакар PCB, цврсто-флексибилна PCB, HDI PCB, билослојна PCB, PCB за контрола на импеданса, PCB со карбонско мастило, PCB со сина маска за лупење, BT Resin pcb и Blind/закопана преку PCB.

П2. Како да го обезбедите вашиот квалитет?
Нашите производи го исполнуваат стандардот за сертификација, како што се ISO9001, ISO14001 и UL итн..., се надеваме дека може да се обидете да ни дадете примероци за да го тестираме квалитетот.

П3. Какви видови суровини користите?
Нашиот вообичаено ги користи суровините: Kingboard, ShenYi, ITEQ, Nnanya, Rogers, Arlon, Isola, Taconic, Dupont, полиимид (PI), алуминиумска основа, Cu база итн...

П4. Можете ли да го одредите времето за брзо вртење за примероците од PCB?
Можеме да обезбедиме 24-часовна брза испорака за 2-слојни примероци од PCB и 48 часа брза испорака за примероци од 4 слоја PCB, 72-часовна брза испорака за 6-слојни и 8-слоеви примероци од PCB, итн.

Производство на ПХБ

слој

брз пресврт

вообичаеното време

Масовно производство - 20м2

(часови)

(денови)

(денови)

2

24

4

10

4

48

6

12

6

78

8

14

8

96

10

16

10 +

120 +

12

18

П5. Кои формати на датотеки ги прифаќате за производство на PCB и pcba?
Гербер-датотека: CAM350, целосен формат RS-274-X
PCB датотека: Protel 99SE, DXP, PADS, AUTOCAD, P-CAD 2001 PCB
Формат на BOM: EXCEL, WORD, PDF, TXT

П6. Колку е MOQ?
Не постои MOQ за печатено коло и склопување на pcba, истото Ние сме во состојба да се справиме со мало и големо производство со флексибилност.

П7. Која е цената за испорака?
Трошоците за испорака се одредуваат според начинот на испорака што ќе го изберете, дестинацијата, тежината, големината на пакувањето на стоката. ако ви треба понуда за трошоците за испорака, ве молиме известете не.

П8. Како да ги тестирате ПХБ плочите и производите од PCBA?               
Со тестирање на прицврстувања, тестирање на сонда за летање, AOI, тест за импеданса, FQC, друг метод на тестирање и др... за PCB плочи, AOI и X-RAY, FQC, друг метод на тестирање и др... за склопување на PCBA.   

П9. Ако можете да обезбедите бесплатен примерок?
Да, но прво треба да ни платите за примероци од PCB, дали е во ред? ќе ви ги вратиме трошоците за примерок од PCB кога ќе ги нарачате следните големи серии. добредојде да ја искусите нашата услуга и квалитет.

П10. Што е стандардно време за испорака?
Нормално, потребно е време за испорака 3-5 дена за DHL, UPS, FEDEX, TNT, EMS.

Апликации:
Нашите производствени способности на ПХБ, вклучувајќи: Преку подлога
Златни прсти
Позлата на рабовите
Каптон лента
Полуотсечена дупка/Кастелирана дупка
Слепи/Закопани Виси или Микровии
Против мијалник/Патраборна дупка
RoHS компатибилност

Опсег на производи на апликации вклучувајќи
Цврстите кола широко се користат во потрошувачка електроника, AC/DC напојувања, општи конектори, LED осветлување, опрема за автоматизација, паметни броила и водомери, опрема за текстилни машини, слогови на податоци, апарати за домаќинство, контрола на моќност, полначи за електрични возила, литиумски батерии, Системи за батерии, индустриска контрола, автомобилска електроника, медицинска, 5G комуникација, оптички комуникациски модули и други области.

Испраќам барање