сите категории
Голема PCB технологија Co., Ltd.
Табла кола за керамичка подлога

Керамичката плоча од алуминиум нитрид има висока отпорност на јаглерод

Табла кола за керамичка подлога

96 Алумина керамичка ПХБ

Табла кола за керамичка подлога

Керамичка основа ПХБ плоча со потопување злато

Табла кола за керамичка подлога

Еднострана плочка за PCB базирана на керамика

Табла кола за керамичка подлога
Табла кола за керамичка подлога
Табла кола за керамичка подлога
Табла кола за керамичка подлога

Табла кола за керамичка подлога


Керамичка основа ПХБ се однесува на спој директно на бакарна фолија во висока температура алумина (Al2O3), алуминиум нитрид (AlN) и силициум нитрид керамичка подлога (Si3N4) од специјална занаетчиска плоча, вклучувајќи материјали од керамичка подлога за неговата висока јачина, одлична изолационите перформанси, добра отпорност на топлина, мал коефициент на топлинска експанзија на топлинска спроводливост, добра хемиска стабилност, итн се широко користени во подлогата за електронско пакување.

Пребарување
Капацитет на производство

Предности на керамичката подлога
За разлика од традиционалната подлога од стаклени влакна FR4, керамичкиот материјал има добри перформанси со висока фреквенција и електрични перформанси и има висока топлинска спроводливост, хемиска стабилност, одлична топлинска стабилност и други карактеристики што другите обични подлоги ги немаат.
● Висока топлинска спроводливост и отпорност на високи температури
● Помал коефициент на термичка експанзија.
● Посилен и помал отпор.
● Добри перформанси на изолација.
● Ниска загуба на висока фреквенција.
● Одлична термичка стабилност.

Карактеристики на подлогата од алумина:
● Добри карактеристики на површината, обезбедувајќи одлична плошност и плошност.
● Добра отпорност на термички шок.
● Одлична отпорност на масло и хемикалии.
● Ниско искривување.
● Добра стабилност во средина со висока температура.
● Може да се обработи во различни сложени форми.

Карактеристики на подлогата на алуминиум нитрид:
● Висока топлинска спроводливост, повеќе од 5 пати поголема од алумина.
● Низок коефициент на термичка експанзија, што може ефикасно да го намали топлинскиот стрес предизвикан од термичката експанзија.
● Повисока електрична изолација и помала диелектрична константа.
● Висока механичка сила и густина.
● Одлична отпорност на корозија на стопениот метал.
● Ниска загуба на диелектрик и постабилна доверливост.

Карактеристики на супстратот на силициум нитрид:
● Има висока топлинска спроводливост
● Добра електрична изолација, висока цврстина
● Ниска диелектрична константа и диелектрична загуба
● Одлична механичка сила и отпорност на термички удари
● Добри перформанси против оксидација и добри перформанси на топла корозија.
● Висока механичка сила и густина.

Содржина Способност за производство
Материјална основа

ПХБ со алуминиумско јадро, ПХБ со јадро Cu,

ПХБ на база Fe, керамичка ПХБ итн. Специјален материјал (5052,6061,6063)

Површински третман HASL, HASL L/F,ENIG,PlatingNi/Au,NiPdAu,Plating Sliver,Immersion Sliver,Immersion Tin,OSP,Flux
Бр. на слој Еднострана, двострана, 4-слојна алуминиумска база на ПХБ
Големина на табла макс: 1200 * 550 мм / мин: 5 * 5 мм
Ширина/проред на проводникот 0.15 мм / 0.15 мм
Искривување и пресврт ≤0.75%
Дебелина на таблата 0.6MM-6.0MM
Дебелина на бакар 35UM、70UM、105UM、140UM、210UM
Останат толеранција на дебелина 0.1 мм M
Дупка ѕид бакар дебелина ≥18UM
PTH дупка Dia.Толеранција 0.076 мм M
Толеранција на NPTH 0.05 мм M
Мин.Големина на дупка 0.2mm
мин. Димензија на дупка за дупчење 0.8 МММ
мин. Димензија на слот за удар 0.8MM * 0.8MM
Отстапување на позицијата на дупката ± 0.076mm
Преглед на толеранција ± 10%
V-сече 30 ° / 45 ° / 60 °
Min.BGA Pitch PAD 20 мил
мин. Тип на легенда 0.15MM
Soldemask Layer Min.Мост ширина 5 мил
Soldemask film Min.Thickness 10 мил
V-CUT аголна девијација 5 Аголна
Дебелина на плочата V-CUT 0.6MM-3.2MM
Е-тест Напон 50-250V
Пропустливост ε=2.1~10.0
Термичка спроводливост 0.8-8W/MK

Апликации:
Полиња за примена на керамичко коло од алумина, керамичко коло од алуминиум нитрид и керамичко коло од силициум нитрид:
Автомобилска електроника, оптоелектронска комуникација, комуникациски антени, автомобилски запалувачи, полупроводнички модули со висока моќност, соларни панели, електронски грејачи, кола за контрола на моќноста, хибридни кола, интелигентни компоненти за напојување, литиумски батерии, високофреквентни прекинувачки напојувања, релеи во цврста состојба , Воздухопловна, индустриска контрола, модули за напојување на возила, RF модули, медицинска опрема, електроника за широка потрошувачка, LED осветлување со висока моќност, железнички транзит, безбедносна електроника, возила со нова енергија и многу други области.

Испраќам барање